Zonnepanelen Bosschenhoofd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bosschenhoofd? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze vergelijker ontdek je handige informatie over zonnepanelen kopen in Bosschenhoofd!

zonnepanelen installateur 4744
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4744
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bosschenhoofd juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.halderberge.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Halderberge. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Halderberge zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bosschenhoofd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Bosschenhoofd kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bosschenhoofd liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bosschenhoofd kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120806€3675 – €4500€440
2304013€5075 – €5700€550
3355015€6000 – €6225€850
4413018€6425 – €6600€880
5455020€7025 – €7250€970
6512023€7700 – €8025€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bosschenhoofd tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bosschenhoofd bedraagt 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Bosschenhoofd?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bosschenhoofd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bosschenhoofd vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Bosschenhoofd.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bosschenhoofd op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4744).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!