Zonnepanelen Oud Gastel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Oud Gastel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website bekijk jij samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oud Gastel!

zonnepanelen installateur 4751
 • Een lagere energierekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4751
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud Gastel mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.halderberge.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Halderberge. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Halderberge kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oud Gastel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oud Gastel zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oud Gastel liggen tussen de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oud Gastel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3400 – €4450€380
2296012€5275 – €5675€625
3351016€6000 – €6075€825
4392018€6325 – €6725€910
5459020€6900 – €7175€990
6490022€7475 – €8075€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Oud Gastel zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud Gastel bedraagt 3240 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Oud Gastel?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-gastel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oud Gastel vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies je in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Oud Gastel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oud Gastel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4750, 4751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!