Zonnepanelen Stampersgat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Stampersgat? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze website doorzoek jij veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Stampersgat!

zonnepanelen installateur 4754
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4754
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stampersgat juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.halderberge.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Halderberge. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Halderberge kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stampersgat
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stampersgat zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Stampersgat komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Stampersgat kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3500 – €4325€380
2292011€5225 – €5750€625
3337014€6050 – €6225€750
4414017€6475 – €6850€930
5459020€7000 – €7125€1010
6494021€7700 – €8025€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Stampersgat check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stampersgat is 3240 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Stampersgat?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stampersgat

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Stampersgat vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitstekende installateur in jouw omgeving. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Stampersgat.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Stampersgat op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 4754).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!