Zonnepanelen Hoeven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hoeven? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze pagina check jij handige tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hoeven!

zonnepanelen installateur 4741
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4741
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoeven april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.halderberge.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Halderberge. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Halderberge kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hoeven
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hoeven kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5850), dan profiteer je al van een korting van €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hoeven variëren tussen de €5100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €648 (tarieven april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoeven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3575 – €4450€440
2273012€5225 – €5800€600
3335015€6025 – €6150€875
4420016€6375 – €6800€920
5458020€7050 – €7250€1000
6505022€7675 – €7850€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Hoeven ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoeven bedraagt 3240 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Hoeven?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoeven

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hoeven vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk je vandaag nog een erkende monteur in je postcodegebied. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Hoeven.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Halderberge.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hoeven op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4740, 4741).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!