Zonnepanelen Haarlemmerliede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Haarlemmerliede? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze tool tref jij accurate informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Haarlemmerliede!

zonnepanelen installateur 2065
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2065
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarlemmerliede juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.haarlemmerliede.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haarlemmerliede
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Haarlemmerliede kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5350), dan is het belastingvoordeel al €1123,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haarlemmerliede komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €663,75 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Haarlemmerliede kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3500 – €4375€400
2275011€5075 – €5700€675
3349015€5975 – €6275€875
4419017€6525 – €6750€900
5452020€7000 – €7300€1030
6513021€7550 – €7900€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Haarlemmerliede vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarlemmerliede bedraagt 3360 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haarlemmerliede?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarlemmerliede

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Haarlemmerliede vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb je in enkele stappen een deskundige expert in de buurt. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Haarlemmerliede.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haarlemmerliede op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2065).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!