Zonnepanelen Halfweg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Halfweg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker check je veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Halfweg!

zonnepanelen installateur 1165
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode1165
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Halfweg juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.haarlemmerliede.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Halfweg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Halfweg bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 600.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Halfweg schommelen tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €639 (tarieven juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Halfweg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3575 – €4200€420
2272012€5050 – €5875€525
3349016€6025 – €6025€875
4395017€6475 – €6600€900
5448019€6925 – €7225€960
6484021€7450 – €7900€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Halfweg vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halfweg bedraagt 3360 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Halfweg?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-halfweg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Halfweg vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een goede leverancier in je postcoderoos. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Halfweg.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Halfweg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1165).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!