Zonnepanelen Spaarndam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Spaarndam? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze website lees je handige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Spaarndam!

zonnepanelen installateur 2064
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spaarndam juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.haarlemmerliede.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Spaarndam
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Spaarndam zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5325), dan loopt dit al op tot €1118,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Spaarndam zitten vaak tussen de €4600 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €661,5 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Spaarndam bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3625 – €4375€420
2273013€5200 – €5700€675
3338015€5950 – €6125€875
4394017€6425 – €6700€930
5444020€7050 – €7250€1000
6482022€7700 – €7875€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Spaarndam check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spaarndam bedraagt 3360 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Spaarndam?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spaarndam

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Spaarndam vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een goede specialist in je postcodegebied. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Spaarndam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Spaarndam op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Wijk 00)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!