Zonnepanelen Ven-Zelderheide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Ven-Zelderheide? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van deze website lees je waardevolle toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ven-Zelderheide!

zonnepanelen installateur 6599
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6599
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ven-Zelderheide mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.gennep.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gennep. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gennep is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Ven-Zelderheide
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ven-Zelderheide kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ven-Zelderheide komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ven-Zelderheide kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3475 – €4250€440
2272012€5050 – €5825€575
3323016€6100 – €6175€800
4414016€6400 – €6850€930
5457020€6975 – €7250€970
6510021€7475 – €7850€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Ven-Zelderheide achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ven-Zelderheide is 3380 kWh. Dit staat voor pakweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Ven-Zelderheide?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ven-zelderheide

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ven-Zelderheide vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kies jij snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk het type huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Ven-Zelderheide.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gennep.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ven-Zelderheide op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een regionaal project (Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6599).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!