Zonnepanelen Ottersum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Ottersum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website vind je toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ottersum!

zonnepanelen installateur 6595
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ottersum mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gennep.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Gennep. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Gennep is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ottersum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ottersum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4850), dan is het voordeel al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Ottersum fluctueren tussen de €4600 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €681,75 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ottersum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3550 – €4500€440
2276012€5275 – €5675€525
3349016€6050 – €6125€725
4391018€6500 – €6625€920
5464020€6975 – €7125€1000
6490022€7575 – €8100€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Ottersum bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ottersum bedraagt 3380 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Ottersum?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ottersum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ottersum vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een goede expert in de regio. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Ottersum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gennep.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ottersum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6595).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!