Zonnepanelen Milsbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Milsbeek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij actuele gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Milsbeek!

zonnepanelen installateur 6596
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Milsbeek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gennep.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Gennep. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Gennep kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Milsbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Milsbeek kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Milsbeek fluctueren tussen de €4300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Milsbeek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3500 – €4275€400
2278013€5025 – €5825€525
3321014€5975 – €6200€700
4408018€6525 – €6675€930
5444019€7000 – €7150€1020
6499022€7675 – €8125€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Milsbeek check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Milsbeek is 3380 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Milsbeek?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-milsbeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Milsbeek vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb jij in korte tijd een betrouwbare installateur in de regio. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort woning. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Milsbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Gennep.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Milsbeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6596).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!