Zonnepanelen Heijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Heijen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref je toepasbare info over zonnepanelen kopen in Heijen!

zonnepanelen installateur 6598
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6598
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heijen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gennep.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gennep. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Gennep is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Heijen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heijen kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan profiteer je al van een korting van €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Heijen zitten vaak tussen de €4500 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Heijen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3675 – €4425€420
2306012€5300 – €5775€575
3328014€5975 – €6125€800
4400018€6425 – €6800€920
5430019€6975 – €7275€1010
6516022€7550 – €8200€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Heijen check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heijen bedraagt 3380 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heijen?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heijen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heijen vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk de woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Heijen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Gennep.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heijen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 6598).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!