Zonnepanelen Doornspijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Doornspijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van deze pagina lees jij accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Doornspijk!

zonnepanelen installateur 8085
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8085
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Doornspijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.elburg.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Elburg. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Elburg zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Doornspijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Doornspijk kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Doornspijk liggen tussen om en nabij de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €679,5 (tarieven mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Doornspijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3500 – €4350€420
2283011€5200 – €5750€650
3327014€6100 – €6025€750
4416018€6400 – €6800€880
5463020€6925 – €7225€1000
6502022€7700 – €7900€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Doornspijk achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Doornspijk is 3080 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Doornspijk?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-doornspijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Doornspijk vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Doornspijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Elburg.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Doornspijk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Elburg, Wijk 02, Doornspijk)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8085).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!