Zonnepanelen t Harde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in t Harde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check jij handige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in t Harde!

zonnepanelen installateur 8084
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Harde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.elburg.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Elburg. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Elburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in t Harde
Direct zonnepanelen bestellen? In t Harde kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in t Harde zitten vaak tussen de €4800 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in t Harde bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3500 – €4275€380
2299012€5225 – €5900€500
3344015€5975 – €6075€800
4416018€6525 – €6600€880
5460020€6975 – €7150€960
6502022€7575 – €7925€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck t Harde achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Harde is 3080 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in t Harde?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-harde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in t Harde vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind jij snel en eenvoudig een erkende installateur in je woonplaats. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in t Harde.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Elburg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in t Harde op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Elburg, Wijk 02, Doornspijk)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8084).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!