Zonnepanelen Puiflijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Puiflijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze tool bekijk jij toepasbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Puiflijk!

zonnepanelen installateur 6655
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Puiflijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.druten.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Druten. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Druten kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Puiflijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Puiflijk kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Puiflijk liggen tussen om en nabij de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Puiflijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3650 – €4325€380
2308012€5100 – €5600€500
3335015€5975 – €6075€750
4405018€6375 – €6625€910
5460019€7025 – €7300€1000
6503021€7500 – €8000€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Puiflijk zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Puiflijk bedraagt 3230 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Puiflijk?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-puiflijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Puiflijk vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek jij in korte tijd een deskundige monteur in de regio. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Puiflijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Druten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Puiflijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6655).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!