Zonnepanelen Horssen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Horssen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool lees je samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Horssen!

zonnepanelen installateur 6631
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Horssen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.druten.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Druten. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Druten zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Horssen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Horssen kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Horssen zitten vaak tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Horssen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3600 – €4275€430
2302011€5025 – €5875€500
3359016€6075 – €6150€875
4406018€6300 – €6850€880
5465020€7000 – €7275€1020
6502022€7650 – €8050€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Horssen tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horssen is 3230 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Horssen?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-horssen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Horssen vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in jouw streek. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Horssen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Druten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horssen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6617, 6631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!