Zonnepanelen Deest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Deest? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina doorzoek jij waardevolle info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Deest!

zonnepanelen installateur 6653
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Deest mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.druten.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Druten. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Druten kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Deest
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Deest kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Deest liggen tussen om en nabij de €4900 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Deest kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3450 – €4200€410
2278012€5225 – €5725€525
3321016€6000 – €6125€750
4393018€6400 – €6675€880
5453020€6900 – €7275€1020
6488021€7600 – €7900€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Deest vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deest is 3230 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Deest?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-deest

Interessante installaties:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Deest vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een professionele installateur in jouw streek. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Deest.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Druten.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Deest op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6653).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!