Zonnepanelen Afferden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Afferden? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina tref je handige info over zonnepanelen kopen in Afferden!

zonnepanelen installateur 6654
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Afferden mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.druten.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Druten. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Druten zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Afferden
Direct zonnepanelen bestellen? In Afferden kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5400), dan is jouw winst al €1134. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Afferden variëren tussen de €4900 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je al snel €639 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Afferden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3700 – €4300€390
2276013€5000 – €5625€550
3348014€5900 – €6025€850
4418016€6450 – €6850€940
5433020€6900 – €7250€1030
6494021€7700 – €8150€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Afferden achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Afferden is 3230 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Afferden?

Puur voor zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-afferden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Afferden vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Afferden.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Druten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Afferden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Druten, Puiflijk, Afferden, Deest, Horssen)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6654).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!