Zonnepanelen Neerkant kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Neerkant? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze vergelijker lees jij accurate aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Neerkant!

zonnepanelen installateur 5758
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Neerkant mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.deurne.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Deurne. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Deurne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Neerkant
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Neerkant kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Grofweg een half miljoen huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Neerkant liggen tussen de €4900 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €693 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Neerkant kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3425 – €4275€400
2275011€5100 – €5675€575
3351015€5950 – €6075€875
4385017€6550 – €6800€950
5456020€7075 – €7200€960
6513023€7650 – €8025€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Neerkant check jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerkant bedraagt 3520 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Neerkant?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-neerkant

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Neerkant vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref je zonder problemen een professionele vakspecialist in de buurt. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Neerkant.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Deurne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Neerkant op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal project (Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 5758).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!