Zonnepanelen Liessel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Liessel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Dankzij zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website bekijk je actuele informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Liessel!

zonnepanelen installateur 5757
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Liessel februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.deurne.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Deurne. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Deurne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Liessel
Direct zonnepanelen bestellen? In Liessel zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Liessel fluctueren tussen de €4600 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je hiervoor wel €690,75 (prijspeil februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Liessel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3400 – €4325€430
2302012€5200 – €5875€625
3349016€5900 – €6175€775
4389017€6375 – €6800€940
5462019€6900 – €7175€1000
6506021€7575 – €8125€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Liessel achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Liessel is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Liessel?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-liessel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Liessel vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een uitmuntende monteur in je woonplaats. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort huis. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Liessel.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Deurne.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Liessel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5753, 5757).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!