Zonnepanelen Helenaveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Helenaveen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze pagina bekijk je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Helenaveen!

zonnepanelen installateur 5759
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Helenaveen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.deurne.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Deurne. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Deurne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Helenaveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Helenaveen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 500.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Helenaveen komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €695,25 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Helenaveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3675 – €4500€440
2278011€5000 – €5650€675
3322015€6050 – €6025€725
4411017€6450 – €6750€950
5445020€7075 – €7150€990
6497023€7700 – €8075€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Helenaveen lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Helenaveen is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Helenaveen?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-helenaveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Helenaveen vergelijken? Door het advies hieronder heb je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Diverse adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Helenaveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Deurne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Helenaveen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5759).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!