Zonnepanelen Son en Breugel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Son en Breugel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze website lees jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Son en Breugel!

zonnepanelen installateur 5691
  • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
  • Kies voor een beter milieu.
  • Groot aanbod lokale installateurs.
  • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3640 kWh
Gemiddelde energierekening€202,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Son en Breugel juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.sonenbreugel.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Son en Breugel. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

  • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
  • Binnen de gemeente Son en Breugel zijn er verschillende mogelijkheden.
  • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
  • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Son en Breugel
Direct zonnepanelen bestellen? In Son en Breugel bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Son en Breugel schommelen tussen de €4400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Son en Breugel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3425 – €4450€390
2297012€5275 – €5900€625
3325014€6050 – €6125€800
4383016€6325 – €6650€880
5447019€7000 – €7200€960
6506021€7550 – €7925€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Son en Breugel achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Son en Breugel bedraagt 3640 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Son en Breugel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-son-en-breugel

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Son en Breugel vergelijken? Middels onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Postcode en huisnummer invullen

    We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

    Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

  3. Opdracht omschrijven

    Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Son en Breugel.

  4. Voorkeur voor contact

    Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

  5. Vergelijk offertes

    Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

  • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Son en Breugel.
  • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
  • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Son en Breugel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Son, Breugel)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5690, 5691, 5692, 5694).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!