Zonnepanelen Vlierden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Vlierden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Middels zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare informatie over zonnepanelen kopen in Vlierden!

zonnepanelen installateur 5756
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5756
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlierden mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.deurne.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Deurne. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Deurne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vlierden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vlierden kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan loopt dit al op tot €1071. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vlierden liggen tussen om en nabij de €4500 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Vlierden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3475 – €4275€440
2282011€5075 – €5900€525
3354014€6000 – €6200€800
4389018€6525 – €6725€890
5439019€6925 – €7250€980
6489023€7425 – €8050€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Vlierden check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlierden bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Vlierden?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlierden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vlierden vergelijken? Via het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets het soort woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Vlierden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Deurne.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vlierden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Deurne, Vlierden, Liessel, Neerkant, Helenaveen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 5756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!