Zonnepanelen Vogelenzang kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Vogelenzang? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref je toepasbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Vogelenzang!

zonnepanelen installateur 2114
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vogelenzang juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.bloemendaal.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Bloemendaal. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Bloemendaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vogelenzang
Direct zonnepanelen bestellen? In Vogelenzang zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5450), dan is het belastingvoordeel al €1144,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vogelenzang liggen tussen de €4000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €672,75 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vogelenzang bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3525 – €4350€440
2282011€5275 – €5875€675
3340015€5925 – €6225€700
4413018€6500 – €6675€900
5432019€7050 – €7150€970
6486023€7450 – €7950€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Vogelenzang check jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vogelenzang bedraagt 3630 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vogelenzang?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vogelenzang

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vogelenzang vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref je in korte tijd een uitstekende expert in de regio. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets het type woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Vogelenzang.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bloemendaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vogelenzang op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!