Zonnepanelen Aerdenhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Aerdenhout? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze website bekijk je waardevolle aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Aerdenhout!

zonnepanelen installateur 2111
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2111
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aerdenhout juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.bloemendaal.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bloemendaal. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bloemendaal zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Aerdenhout
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Aerdenhout kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan profiteer je al van een korting van €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Aerdenhout fluctueren tussen de €5000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon betaal je daarvoor zo’n €670,5 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Aerdenhout kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3650 – €4450€400
2287013€5100 – €5700€650
3356015€5925 – €6100€825
4407018€6500 – €6800€880
5430020€6900 – €7175€1000
6505021€7600 – €8100€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Aerdenhout bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aerdenhout is 3630 kWh. Dit staat voor circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Aerdenhout?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aerdenhout

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Aerdenhout vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je zonder problemen een uitmuntende leverancier in je woonplaats. De meeste installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Aerdenhout.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bloemendaal.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aerdenhout op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2110, 2111, 2114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!