Zonnepanelen Overveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Overveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website lees je accurate info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Overveen!

zonnepanelen installateur 2015
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overveen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.bloemendaal.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bloemendaal. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Bloemendaal zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Overveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Overveen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Overveen variëren tussen de €4700 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €657 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Overveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3450 – €4325€400
2299013€5100 – €5850€550
3357014€6050 – €6275€850
4393016€6550 – €6625€950
5452019€6925 – €7200€980
6512021€7400 – €8000€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Overveen bekijk je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overveen is 3630 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Overveen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Overveen vergelijken? Via het advies hieronder heb je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in de regio. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Overveen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bloemendaal.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Overveen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2014, 2015, 2050, 2051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!