Zonnepanelen Bennebroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bennebroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek je praktische raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bennebroek!

zonnepanelen installateur 2121
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2121
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bennebroek juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.bloemendaal.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bloemendaal. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Bloemendaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Bennebroek
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bennebroek kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bennebroek liggen tussen om en nabij de €4900 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €677,25 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bennebroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3600 – €4400€400
2286012€5300 – €5750€600
3342016€5925 – €6250€725
4407017€6350 – €6650€910
5468019€7100 – €7125€970
6497021€7625 – €8000€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Bennebroek achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bennebroek is 3630 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Bennebroek?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bennebroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bennebroek vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je moeiteloos een uitstekende expert in jouw omgeving. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Bennebroek.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bloemendaal.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bennebroek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 2120, 2121).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!