Zonnepanelen Winssen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Winssen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool lees jij accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Winssen!

zonnepanelen installateur 6645
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winssen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.beuningen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Beuningen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Beuningen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Winssen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Winssen kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Winssen variëren tussen de €5400 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je hiervoor wel €634,5 (onkosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Winssen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3575 – €4200€440
2310013€5025 – €5900€575
3352016€6050 – €6125€875
4402016€6500 – €6650€930
5442020€7075 – €7225€960
6490022€7600 – €7950€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Winssen bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winssen bedraagt 3250 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Winssen?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winssen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Winssen vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een goede specialist in de regio. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Winssen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Beuningen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winssen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 6645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!