Zonnepanelen Weurt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Weurt? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Weurt!

zonnepanelen installateur 6551
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weurt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.beuningen.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beuningen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Beuningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Weurt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Weurt bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan is het voordeel al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Weurt liggen tussen de €4800 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op circa 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €648 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Weurt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3500 – €4325€400
2291011€5225 – €5625€625
3328014€5975 – €6025€875
4416017€6400 – €6850€950
5441019€6975 – €7175€1000
6520021€7525 – €7875€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Weurt vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weurt is 3250 kWh. Dit staat voor omstreeks 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Weurt?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weurt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Weurt vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt tref jij moeiteloos een goede monteur in de regio. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Weurt.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Beuningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weurt op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6550, 6551).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!