Zonnepanelen Ewijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ewijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website bekijk jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ewijk!

zonnepanelen installateur 6644
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ewijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.beuningen.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Beuningen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Beuningen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ewijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Ewijk kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ewijk schommelen tussen de €4400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ewijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3675 – €4300€430
2303011€5050 – €5775€525
3349016€5900 – €6150€850
4404016€6525 – €6800€940
5463020€7100 – €7225€960
6506023€7550 – €8000€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Ewijk achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ewijk bedraagt 3250 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Ewijk?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ewijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ewijk vergelijken? Dankzij het advies hieronder heb je zonder problemen een erkende expert in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Ewijk.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Beuningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ewijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6644).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!