Zonnepanelen Buren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Buren? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze website bekijk jij accurate tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Buren!

zonnepanelen installateur 9164
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buren april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.ameland.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ameland. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Ameland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Buren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Buren zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Buren zitten vaak tussen de €4000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €630 (prijs april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Buren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3475 – €4225€430
2299011€5175 – €5650€650
3338014€6025 – €6100€850
4386018€6550 – €6700€880
5434020€7075 – €7250€970
6504023€7675 – €8075€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Buren ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buren bedraagt 2980 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Buren?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Buren vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in de buurt. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Buren.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ameland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Buren op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9164).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!