Zonnepanelen Nes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nes? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Nes!

zonnepanelen installateur 9163
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9163
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nes februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.ameland.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ameland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Ameland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nes
Direct zonnepanelen bestellen? In Nes zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan bedraagt dit al €1023,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nes schommelen tussen de €4700 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €627,75 (tarief februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nes bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3700 – €4475€430
2298012€5150 – €5800€600
3330014€5950 – €6225€700
4400018€6450 – €6600€950
5457020€6925 – €7200€990
6488023€7475 – €7875€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Nes achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nes is 2980 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Nes?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nes vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Nes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ameland.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9163).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!