Zonnepanelen Ballum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ballum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Ballum!

zonnepanelen installateur 9162
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9162
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ballum september 2023

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.ameland.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ameland. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Ameland zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ballum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ballum zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4850), dan profiteer je al van een korting van €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ballum liggen tussen om en nabij de €4700 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en NLE betaal je daarvoor zo’n €625,5 (kosten september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ballum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3550 – €4400€380
2288013€5100 – €5600€600
3346015€5925 – €6050€750
4391017€6425 – €6850€920
5444019€7025 – €7125€1030
6488021€7575 – €8025€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Ballum achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ballum bedraagt 2980 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Ballum?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ballum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ballum vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een uitstekende vakspecialist in de regio. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort huis. Het genre dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Ballum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ameland.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ballum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9162).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!