Zonnepanelen Hollum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Hollum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze vergelijker ontdek je toepasbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hollum!

zonnepanelen installateur 9161
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9161
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hollum februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.ameland.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Ameland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Ameland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hollum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hollum kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4825), dan pak je al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hollum komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (vergoeding februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hollum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3575 – €4375€380
2301012€5000 – €5700€650
3358016€5950 – €6250€725
4388018€6425 – €6725€930
5442019€7100 – €7125€980
6507023€7500 – €8150€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Hollum bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollum is 2980 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Hollum?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hollum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hollum vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een goede aanbieder in de buurt. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Hollum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ameland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hollum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Wijk 00)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9160, 9161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!