Zonnepanelen Bavel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bavel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze tool tref je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bavel!

zonnepanelen installateur 4859
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bavel mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.alphen-chaam.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Alphen-Chaam. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Alphen-Chaam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bavel
Direct zonnepanelen bestellen? In Bavel bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bavel schommelen tussen de €5400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €612 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bavel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3650 – €4450€420
2307011€5100 – €5675€675
3344016€6025 – €6200€775
4420016€6375 – €6800€900
5432019€6950 – €7250€990
6494023€7400 – €8000€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bavel check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bavel bedraagt 3650 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Bavel?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bavel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bavel vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een deskundige installateur in de buurt. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Bavel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bavel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4859).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!