Zonnepanelen Galder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Galder? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl check je toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Galder!

zonnepanelen installateur 4855
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Galder april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.alphen-chaam.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Alphen-Chaam. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Alphen-Chaam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Galder
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Galder zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is jouw winst al €1065,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Galder variëren tussen de €5100 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €697,5 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Galder bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3450 – €4300€410
2280013€5300 – €5700€650
3330014€5900 – €6175€800
4399018€6375 – €6650€880
5440020€7075 – €7275€1000
6507021€7500 – €8050€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Galder vind jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Galder is 3650 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Galder?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-galder

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Galder vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Galder.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Galder op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!