Zonnepanelen Ulvenhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ulvenhout? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze website vind jij veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Ulvenhout!

zonnepanelen installateur 4858
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulvenhout april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.alphen-chaam.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Alphen-Chaam. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Alphen-Chaam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ulvenhout
Direct zonnepanelen bestellen? In Ulvenhout kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ulvenhout liggen tussen de €5200 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ulvenhout kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3675 – €4200€390
2272011€5200 – €5700€550
3351016€6025 – €6275€825
4402016€6450 – €6750€890
5434019€7025 – €7225€1020
6483021€7525 – €8000€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Ulvenhout achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulvenhout bedraagt 3650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Ulvenhout?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulvenhout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ulvenhout vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij in korte tijd een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Een aantal specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Ulvenhout.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (denk aan VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ulvenhout op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4858).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!