Zonnepanelen Chaam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Chaam? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl check je praktische tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Chaam!

zonnepanelen installateur 4861
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Chaam mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.alphen-chaam.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Alphen-Chaam. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Alphen-Chaam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Chaam
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Chaam kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Chaam variëren tussen de €5300 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Chaam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3425 – €4475€440
2270012€5300 – €5900€600
3335016€6075 – €6150€700
4392016€6300 – €6675€920
5445020€6975 – €7225€1010
6487022€7625 – €7875€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Chaam tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chaam is 3650 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chaam?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-chaam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Chaam vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Chaam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chaam op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4860, 4861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!