Zonnepanelen Strijbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Strijbeek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je handige details over zonnepanelen kopen in Strijbeek!

zonnepanelen installateur 4856
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Strijbeek maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.alphen-chaam.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Alphen-Chaam. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Alphen-Chaam zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Strijbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Strijbeek zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Strijbeek schommelen tussen de €4100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €607,5 (prijs maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Strijbeek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3450 – €4200€400
2293011€5100 – €5750€525
3341015€6075 – €6150€775
4385017€6400 – €6650€880
5460019€7000 – €7300€1020
6495023€7500 – €8125€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Strijbeek bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strijbeek bedraagt 3650 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Strijbeek?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-strijbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Strijbeek vergelijken? Met het advies hieronder heb je vandaag nog een goede expert in je woonplaats. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Strijbeek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Alphen-Chaam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Strijbeek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Alphen, Chaam, Galder, Verspreide huizen, Verspreide huizen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4856).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!