Zonnepanelen Achtmaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Achtmaal? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker check je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Achtmaal!

zonnepanelen installateur 4885
 • Snelle terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Achtmaal juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.zundert.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zundert. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Zundert kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Achtmaal
Direct zonnepanelen bestellen? In Achtmaal kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Achtmaal komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (tarieven juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Achtmaal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3475 – €4250€430
2274011€5000 – €5700€625
3322015€6050 – €6075€725
4420017€6375 – €6800€950
5457020€7025 – €7125€1020
6506022€7525 – €8025€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Achtmaal check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Achtmaal bedraagt 3630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Achtmaal?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-achtmaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Achtmaal vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek jij vandaag nog een uitmuntende specialist in jouw streek. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo goedzonnepanelen advies in Achtmaal.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zundert.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Achtmaal op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4885).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!