Zonnepanelen Klein Zundert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Klein Zundert? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je samengestelde informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Klein Zundert!

zonnepanelen installateur 4882
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klein Zundert april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.zundert.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Zundert. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zundert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Klein Zundert
Direct zonnepanelen bestellen? In Klein Zundert kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Klein Zundert zitten vaak tussen de €4100 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Klein Zundert bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3675 – €4475€440
2309012€5025 – €5875€675
3351016€5950 – €6025€875
4386017€6400 – €6700€950
5456020€6900 – €7300€960
6493021€7600 – €7975€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Klein Zundert bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klein Zundert is 3630 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Klein Zundert?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klein-zundert

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Klein Zundert vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een uitmuntende expert in de buurt. Tal van leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Klein Zundert.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zundert.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Klein Zundert op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4882).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!