Zonnepanelen Wernhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wernhout? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze pagina vind jij accurate raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wernhout!

zonnepanelen installateur 4884
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wernhout juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.zundert.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zundert. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Zundert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wernhout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wernhout bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan is het belastingvoordeel al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wernhout liggen tussen om en nabij de €5200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wernhout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3400 – €4300€390
2309012€5200 – €5825€650
3327015€5975 – €6150€750
4420017€6325 – €6625€950
5448019€7050 – €7200€1010
6487021€7525 – €8050€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wernhout check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wernhout bedraagt 3630 kWh. Dit staat voor pakweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Wernhout?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wernhout

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wernhout vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Wernhout.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zundert.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wernhout op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4881, 4884).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!