Zonnepanelen Rijsbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rijsbergen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze vergelijker bekijk je toepasbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Rijsbergen!

zonnepanelen installateur 4891
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijsbergen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.zundert.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Zundert. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Zundert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rijsbergen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rijsbergen kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rijsbergen liggen tussen om en nabij de €4400 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €623,25 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rijsbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3650 – €4325€400
2278011€5050 – €5850€600
3338014€5975 – €6100€800
4411016€6500 – €6700€910
5452019€7025 – €7125€1010
6510021€7425 – €7850€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Rijsbergen achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijsbergen is 3630 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Rijsbergen?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijsbergen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rijsbergen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een deskundige aanbieder in de regio. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Rijsbergen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Zundert.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rijsbergen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4890, 4891).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!