Zonnepanelen Gelderswoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Gelderswoude? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Via innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker lees jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gelderswoude!

zonnepanelen installateur 2735
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gelderswoude april 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.zoeterwoude.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Zoeterwoude. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Zoeterwoude is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Gelderswoude
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Gelderswoude zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Gelderswoude variëren tussen de €4100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie betaal je hiervoor wel €625,5 (prijspeil april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gelderswoude kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3500 – €4275€410
2305013€5025 – €5850€575
3340016€6050 – €6100€850
4396017€6350 – €6700€890
5435020€6925 – €7175€1000
6512023€7600 – €8025€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Gelderswoude ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gelderswoude is 3090 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Gelderswoude?

Voor de installatie van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gelderswoude

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gelderswoude vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb jij snel en eenvoudig een goede expert in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Gelderswoude.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zoeterwoude.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gelderswoude op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Zoeterwoude, Hoge Rijndijk)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!