Zonnepanelen Den Dolder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Den Dolder? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl check jij actuele tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Den Dolder!

zonnepanelen installateur 3734
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Dolder april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.zeist.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Zeist. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Zeist kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Den Dolder
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Den Dolder kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan pak je al €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 500.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Den Dolder fluctueren tussen de €5100 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (prijspeil april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Den Dolder kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3425 – €4200€420
2282013€5125 – €5625€500
3355015€5950 – €6225€825
4392018€6525 – €6700€930
5463019€6950 – €7225€1030
6505022€7575 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Den Dolder ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Dolder bedraagt 3020 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Den Dolder?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-dolder

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Den Dolder vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw streek. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Den Dolder.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Zeist.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Den Dolder op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 3712, 3734).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!