Zonnepanelen Austerlitz kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Austerlitz? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Via innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Austerlitz!

zonnepanelen installateur 3711
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Austerlitz juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.zeist.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Zeist. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zeist zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Austerlitz
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Austerlitz bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Austerlitz schommelen tussen de €5300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €618,75 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Austerlitz bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3550 – €4250€420
2286012€5275 – €5875€500
3348015€6025 – €6150€825
4390016€6450 – €6850€890
5449019€7100 – €7200€1020
6510021€7475 – €7850€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Austerlitz ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Austerlitz bedraagt 3020 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Austerlitz?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-austerlitz

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Austerlitz vergelijken? Met behulp van onderstaande tips tref jij binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Austerlitz.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zeist.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Austerlitz op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3710, 3711).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!