Zonnepanelen Bosch en Duin kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bosch en Duin? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Via zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze website tref jij actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Bosch en Duin!

zonnepanelen installateur 3735
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3735
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bosch en Duin april 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.zeist.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Zeist. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zeist is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bosch en Duin
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bosch en Duin kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan pak je al €997,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim een half miljoen huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (april 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bosch en Duin komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (tarief april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bosch en Duin is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3550 – €4275€430
2274013€5125 – €5800€600
3322016€5975 – €6100€800
4404016€6325 – €6675€920
5467020€6900 – €7150€1030
6514022€7675 – €8050€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Bosch en Duin check je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bosch en Duin is 3020 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Bosch en Duin?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bosch-en-duin

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bosch en Duin vergelijken? Via onze stappenplan vergelijk jij vandaag nog een uitmuntende specialist in de buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bosch en Duin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zeist.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bosch en Duin op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!