Zonnepanelen Harmelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Harmelen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze vergelijker ontdek jij samengestelde tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Harmelen!

zonnepanelen installateur 3481
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3481
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harmelen juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.woerden.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Woerden. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Woerden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Harmelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Harmelen kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Harmelen schommelen tussen de €5200 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Harmelen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3600 – €4475€380
2310013€5050 – €5900€500
3342015€6050 – €6050€700
4386017€6375 – €6725€900
5443019€7075 – €7275€970
6481021€7450 – €8150€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Harmelen tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harmelen bedraagt 3010 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Harmelen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harmelen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Harmelen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref je vandaag nog een erkende leverancier in de buurt. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Harmelen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Woerden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Harmelen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3480, 3481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!