Zonnepanelen Zegveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zegveld? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Via zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met deze website vind jij toepasbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Zegveld!

zonnepanelen installateur 3474
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zegveld juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.woerden.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Woerden. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Woerden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zegveld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zegveld zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5525), dan is jouw winst al €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zegveld fluctueren tussen de €4500 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zegveld is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117408€3400 – €4425€440
2294013€5250 – €5850€525
3334016€5975 – €6100€775
4387016€6450 – €6675€880
5455020€7100 – €7225€970
6497022€7675 – €8000€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Zegveld ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zegveld bedraagt 3010 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Zegveld?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zegveld

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zegveld vergelijken? Middels onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een uitstekende expert in de buurt. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zegveld.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Woerden.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zegveld op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Utrecht
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 3471, 3474).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!