Zonnepanelen Kamerik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Kamerik? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze website vind jij toepasbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Kamerik!

zonnepanelen installateur 3471
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kamerik juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.woerden.nl lees je de spelregels in de gemeente Woerden. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Woerden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kamerik
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kamerik kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is het voordeel al €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kamerik schommelen tussen de €4700 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €666 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kamerik bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3625 – €4500€410
2288012€5250 – €5875€600
3330015€6000 – €6025€775
4420017€6475 – €6675€940
5440020€6950 – €7175€990
6485023€7700 – €7825€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Kamerik zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kamerik is 3010 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Kamerik?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kamerik

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kamerik vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind jij zonder problemen een betrouwbare expert in de buurt. De meeste installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Kamerik.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Woerden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kamerik op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3470, 3471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!