Zonnepanelen Hoogerheide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hoogerheide? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je bruikbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hoogerheide!

zonnepanelen installateur 4631
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogerheide juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.woensdrecht.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Woensdrecht. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Woensdrecht zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hoogerheide
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoogerheide kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hoogerheide liggen tussen de €5000 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hoogerheide kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3600 – €4475€400
2298013€5175 – €5625€675
3336015€5925 – €6125€850
4382018€6450 – €6800€930
5433019€6975 – €7225€980
6502022€7625 – €7825€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Hoogerheide tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogerheide is 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Hoogerheide?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogerheide

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hoogerheide vergelijken? Met de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een uitstekende monteur in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Hoogerheide.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Woensdrecht.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hoogerheide op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 4630, 4631, 4641).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!